torstai 8. maaliskuuta 2012

Kony, Kony, Kony ja vielä kerran Kony


Kirjottelen tätä lähinnä linkittämistarkotuksessa, mutta on myös ihan kiva saada  tännekin sisältöä.
Eiköhän tämän aamun uutisten jälkeen viimeistään suomalaisetkin ala kuulemaan enenevissä määrin Joseph Konystä ja Invisible Childrenin KONY 2012-projektista.
Tajusin koulussa Tamin postauksen luettuani, että haluan itsekin hypätä tähän kelkkaan mukaan ja niimpä teenkin.

Kirjotin tästä äsken Amberlicious-foorumille ja olin linkittämässä sieltä kunnes tajusin ettei muut kuin sen jäsenet näe topicceja. Antaa olla, kirjotetaan sitten uudestaan ja vieläpä tällä kotimaisella.



Niin, se Joseph Kony. Kuinka moni oli kuullut tästä miehestä ennen tätä viikkoa? Joo, en mäkään mutta KONY 2012-videon nähtyäni en voinut olla tietämättä. Eilen aamulla kirjauduin YouTubeen ja tilauksissa näkyi monesti ko. video. Katsoin sitten sen videon kun olin varma, että voisin katsoa sen ihan putkeen. No se ehkä musta, mutta jos et tosiaan ole vielä nähnyt tota videota niin suosittelen katsomaan. Ei se vie enempää kuin 30 minuuttia elämästäsi, ja videon katsottuasi et edes tajua että se loppui jo.


Nyt, kun ollaan samalla viivalla niin anna kun kertaan vielä kuka on Joseph Kony.

Kony on maailman vaarallisin ja halutuin sotarikollinen. Vuonna 1987 Kony otti johdettavakseen sissiliikkeen ja antoi sille uuden nimen; Lord's Resistance Army (LRA/ Herran vastarinta-armeija). 
26-vuotisen historiansa aikana LRA on siepannut yli 30 000 lasta ja pakottanut heidät joukkoihinsa. Ihan kuin tuo ei olisi tarpeeksi, Josep Kony on myös julistautunut profeetaksi ja LRA haluaa perustaa Afrikkaan valtion, joka perustuu Raamatun sanaan, 10 käskyn lakiin.


Eihän tossa ole läheskään kaikki, ja se, mitä lapsille tehdään LRA:n joukoissa on sellainen asia johon en halua mennä. Jos kuitenkin etsit lisätietoa tai haluat vaikuttaa jotenkin, suosittelisin käväisemään:


Nyt ehkä siihen minkä takia halusin kirjoittaa tämän, vaikka kaikki muutkin postailevat tästä jotain koko ajan:
Eilisen illan aikana sain tietää, että Invisible Children, KONY 2012-projektin takana oleva järjestö ei ehkä ole niin loistava kuin luulisi, ei niin puhtoinen (en todellakaan aijo väittää IC:tä huonoksi järjestöksi, kun sitä eivät tietenkään ole!) eikä sellainen hyväntekeväisyysjärjestö kuin esimerkiksi Red Cross (SPR). Jos haluat lisäinfoa tästä, suosittelisin lukemaan tämän. Tuostakin huolimatta uskon, että tämä projekti on paras mahdollisuutemme saada Joseph Kony vastuuseen teoistaan, joten en viitsi valittaa IC:stä. Mä en itse  luultavasti aijo ostaa mitään enkä lahjoittaa mitään Invisible Childrenille, sillä vain n. 32% organisaation toimintakuluista on niitä, jotka menivät suoraan toimintaan. Loput 68% käytetään mm. palkkoihin, ns. epäsuoraan toimintaan, matkakuluihin ja videoiden tekemiseen. (lähde) Lahjoituksilla IC myös tukee Ugandan armeijaa, että se etsisi Konyn joukkoja ja suojelisi siviilejä. Täytyy myöntää, että IC:llä on ollut ihan hieno ajatus tuossa pohjalla. Totuus on kuitenkin se, että armeija on osasyyllinen Ugandan ongelmiin ja turvattomuuteen. Sotilaita on ennenkin syytetty lasten raiskaamisesta ja väkivallasta. Jos järjestö antaa tälle armeijalle enemmän rahaa, Ugandan ongelmat voivat pysyä lähes yhtä pahoina vaikka Kony saataisiinkin kiinni.
(note: IC on vastannut kriitikoille ja epäilijöille ja selventänyt monia asioita, jotka jäivät aluksi hieman epäselviksi. Jokainen voi siis tehdä omat johtopäätöksensä ja muodostaa omat mielipiteensä järjestöstä. Munkaan tarkoitus ei ollut kuulostaa noin kärjistetyltä, mutta se oli ehkä se ensireaktio luettuani faktoja IC:n toiminnasta. Invisible Childrenin vastaukset täällä)

Kaiken tämän jälkeen kuulostaa hiukan naurettavalta todeta tämä, mutta antaa mennä: Invisible Childrenin toiminnan epäkohtien olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö tukisi KONY 2012-projektia, mä haluan tukea sitä henkisesti sydämessäni ja jokaisella ilmaisella tavalla.

Joten, ihmiset. Let's make Joseph Kony famous!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti